Onze trainers in coronatijd - Hans

Hans
May 5, 2020

Klant aan het woord...

Coach aan het woord...

Ons team staat te springen om samen met jullie opnieuw te starten in De studio.

Spijtig genoeg zullen we nog even geduld moeten oefenen tot de maatregelen van de overheid versoepelen en ook wij opnieuw activiteiten mogen aanbieden.  

In vorm en vitaal blijven is nu nog meer dan anders de boodschap!  

Sinds de start van de lockdown bieden we daarom wekelijks alternatieven via ons Virtuagym-platform aan om ook in je kot actief te blijven. Verder brainstormen we met het team omtrent nieuwe activiteiten, nieuw aanbod, nieuwe uitbreidingen en verbeteringen. We zijn nu eenmaal niet het type mens dat stil zit...

Lees hier hoe jullie favoriete trainers zich dezer dagen bezighouden...

Hans

Ik sta elke dag tussen 6 en 7.30u op. Ik ben van nature geen langslaper, dus eens ik wakker ben, sta ik ook onmiddellijk op. Aan terug in slaap vallen en voos wakker worden, heb ik een hekel. Ik hou wel van de ochtend: radio op, 2 tassen koffie, rustig op gang komen en dan begin ik eraan. Althans nu tijdens deze Corona tijden toch. Normaal gezien is het opstaan om 5.45u of 6.30u, douche in en naar de Studio. Ik heb altijd wel een afstandje te doen dus dat geeft mij de tijd om wakker te worden.

Wat is er hetzelfde gebleven?

Buiten het feit dat al mijn trainingssessies stilliggen, is het meeste hetzelfde gebleven. Ik heb altijd wel werk met de Studio: mails, schema’s uitwerken, contact houden met de klanten, vragen beantwoorden, ideeën uitwerken,… Dat blijft, ook in volle Corona tijd. Momenteel ben ik vooral bezig met de exitstrategie: wat zegt de vakorganisatie, hoe staan de zaken er nu echt voor, hoe moeten we het praktisch en veilig gaan organiseren, wat gaat dit in de toekomst voor ons aanbod betekenen,... Er zijn heel veel interpretaties ivm de exitstrategie die een grote onduidelijkheid scheppen. Ik volg alles op de voet op om ervoor te zorgen dat we met de Studio klaar kunnen staan om iedereen terug te ontvangen. Meestal trainde ik ook tussen klanten of werk in. Dat blijft, enkel heb ik nu meer tijd en kan ik meer sporten. Ik duik ook regelmatig terug de boeken in en volg verschillende webinars. Onze sector staat niet stil, dus ik blijf me ook nu constant bijscholen.

Wat is er veranderd?

Aangezien ik nu niet meer dagelijks naar Heist moet (enkel op woensdag nog), probeer ik mijn “werktijd” een beetje te structureren: ‘s ochtends doe ik de werkgerelateerde zaken en s’ avonds probeer ik de lessen van mijn collega’s mee te volgen en de schema’s door te sturen. In de namiddag ga ik wandelen of lopen, maak ik een toer met de fiets of doe ik thuis wat klusjes. Mijn vriendin werkt van thuis uit dus dat is dan het ideale  “me-time" moment. Als ik ga wandelen of fietsen probeer ik ook verschillende podcasts te beluisteren. Momenteel ben ik bezig aan “De Bourgondiërs” met Bart Van Loo. Een echte aanrader, zeker als je zoals mij van geschiedenis houdt. Verder luister ik ook veel muziek. Zeker nu ik niet meer naar concerten en festivals kan gaan. Eigenlijk krijg ik mijn dagen wel makkelijk rond. Ik ga toch blij zijn als ik binnenkort terug een de slag kan gaan en alle mensen die ik al een tijdje niet meer gezien heb, terug mag begroeten.

Sportactiviteiten? Hoe blijf jij tijdens deze periode in vorm?

Momenteel probeer ik elke dag wel iets te doen. De ene dag al wat meer dan de andere. Mijn week begint eigenlijk op zondag: ik ga dan telkens een duurloopje doen in de voormiddag. Afhankelijk van hoe ik mij dan maandag voel, ga ik fietsen of wandelen en doe ik basiskracht (altijd een half uurtje). Op dinsdag , als ik goed hersteld ben van zondag en maandag, doe ik een tempo of interval loopje van 45 min en probeer ik bij Cassandra de BBB te volgen. Indien ik niet hersteld ben, doe ik een licht herstel loopje of een kleine hersteltocht met de fiets. Op woensdagavond doe ik met Bart de Gladiator Workout mee. Ik probeer als opwarming hiervoor eerst wel enkele kilometers te lopen. Op donderdag ga ik meestal fietsen. Op vrijdagochtend geef ik zelf Chilates en nadien doe ik een klein halfuurtje basiskracht. In de namiddag ga ik dan voor een grote stadswandeling. Op zaterdag is het rustdag of ik probeer die toch actief in te vullen; alles hangt volledig af van hoe ik me voel.  

Qua voeding vind ik het nu iets moeilijker: wij eten altijd wel gezond maar ik moet oppassen dat ik niet teveel eet. Ik eet nu eenmaal graag en Karolien kan fantastisch koken... Een gevaarlijke combinatie :)

Tips voor onze klanten?

  • Af en toe eens nadenken over je doelstellingen is niet slecht. De ene doelstelling is nu eenmaal op dit moment misschien meer belangrijk dan de andere. Ook niet alle doelstellingen gaan hand in hand: je zal soms keuzes moeten maken.
  • Neem daarom een blad en pen en schrijf voor jezelf eens op wat je nu juist allemaal wil veranderen . Zowel slechte gewoontes die je wilt afleren als goede gewoontes die je wilt creeëren. Ga voor 12 zaken.
  • Rangschik deze daarna op basis van prioriteit. Als er 1 zaak is die je het eerst veranderd wilt zien, welke is dit? Nu krijg je een duidelijk overzicht van je doelen op basis van wat je zelf belangrijk vindt.
  • Op plaats 1 staat je opdracht (voor bv de volgende 4 weken 😊) Daarna volgt nummer 2....
  • Kan je hierbij hulp gebruiken? Of weet je niet goed hoe je aan je opdracht moet beginnen? Geef dan zeker onze coaches een seintje. Zij staan ook online voor je klaar.

Tot binnenkort!

Hans