Onze trainers in coronatijd - Kaat

Kaat
May 1, 2020

Klant aan het woord...

Coach aan het woord...

Ons team staat te springen om samen met jullie opnieuw te starten in De studio.

Spijtig genoeg zullen we nog even geduld moeten oefenen tot de maatregelen van de overheid versoepelen en ook wij opnieuw activiteiten mogen aanbieden.  

In vorm en vitaal blijven is nu nog meer dan anders de boodschap!  

Sinds de start van de lockdown bieden we daarom wekelijks alternatieven via ons Virtuagym-platform aan om ook in je kot actief te blijven. Verder brainstormen we met het team omtrent nieuwe activiteiten, nieuw aanbod, nieuwe uitbreidingen en verbeteringen. We zijn nu eenmaal niet het type mens dat stil zit...

Lees hier hoe jullie favoriete trainers zich dezer dagen bezighouden...

Kaat  

Ik sta elke dag op het uur dat onze baby wakker wordt op😉, gewoonlijk tussen 6 en 7u. Een natuurlijke wekker als het ware...

Wat is er hetzelfde gebleven?

Alle activiteiten die ik deed zijn stopgezet. Dat betekent; geen zwemlessen voor ouderen meer, de fitness waar ik 2 à 3 dagen per week werkte is gesloten en ook personal training bij De Studio is er niet meer.

Gelukkig is er nog de dagelijkse was en plas... En in de weekends wordt er thuis verder gewerkt aan de verbouwing. Die is bijna klaar, maar uiteraard heeft deze situatie ook daar voor wat vertraging gezorgd.

Wat is er veranderd?

Goh, veel! Ik kan mijn haar ondertussen in een mini staartje bijeen doen. Waarschijnlijk ben ik niet de enige die van kapsel verandert in deze weken?

Mijn vriend werkt nog van thuis uit en ik ben doorgaans bezig met ons dochtertje Nina, bijna 7 maand oud. Die quality-time is wel leuk, maar ik mis het werk enorm. Hoewel het soms wat hectisch was vond ik het heel leuk om na 3 maand weer aan de slag te zijn.

Ik ben sinds de lockdown meer beginnen lezen. Enkele leestips voor de geïnteresseerden:  

  • Sportouders, alles wat ouders van sportende kinderen moeten weten – Dr Tom Tuelingkx & Marc Geenen -> Voor wie de sportiviteit graag doorgeeft aan de kinderen.
  • The squat bible – Dr Aaron Horschig -> Voor wie graag wat meer in detail gaat en houdt van een technische en to the point uitleg.
  • De Acht Bergen – Paolo Cognetti -> Een roman voor wie al eens droomt van een hutje ergens in de bergen ver weg van alles.

Sinds de geboorte van Nina had ik niet verwacht dat tijd zou hebben om zoals de vorige jaren in mijn moestuin te werken. Dankzij deze crisis heb ik nu al meer gezaaid dan gewoonlijk! De zomer ziet er dus groentig uit, haha... 😉

Mijn zonnehoed is al van pas gekomen (zie foto). Ook tuinideetjes beginnen in mijn hoofd te ontkiemen, want als het huis af is kunnen we daarmee starten.

Hoe blijf jij in form deze periode?

Ik sport nu meer dan de voorbije maanden. Het feit dat ons dochtertje beslist heeft om door te slapen heeft daar heel wat mee te maken... Slaap is immers oh zo belangrijk voor de prestatie en de recuperatie van het lichaam na een training!

Tijdens deze coronacrisis kan ik nu ook de regelmaat brengen in mijn sportactiviteiten. Afhankelijk van wat me past doe ik zelf wat oefeningen of doe ik graag Cassandra’s BBB mee op dinsdag. Donderdagavond geef ik zelf de live Full Body Workout. En last, but not least, ik ben terug beginnen lopen 😊

Ik ben nooit een fameuze loper geweest maar na een zwangerschap en 6 maand onderbroken nachten heb ik er terug de goesting in gekregen. Ik ben niet iemand die naar loopevents gaat toewerken, laat staan lange afstanden doet. Maar ik geniet van lopen in de bossen omdat het een praktisch haalbare buitenactiviteit is.

Het is me toch al elke week 2 à 3 keer gelukt om een toertje te doen. Weliswaar rustig opbouwend met enkele minuten lopen. Liefst doe ik dat ‘s ochtends wanneer het buiten nog fris is en de drukte op de netedijk nog meevalt. In de week ga ik gewoonlijk met de wieg op het uur dat Nina een dutje nodig heeft.  

Mama een workout, baby een dutje! Een goeie deal, toch?
Kortom, voor mijn fysieke conditie is deze coronacrisis net op tijd gekomen...

Hoe maak jij er het beste van?

Tips aan onze klanten: Nu is hét moment om jezelf nieuwe gewoontes aan te leren!  

Elke dag is immers hetzelfde en planning is dus minder een issue. Je kan een zekere regelmaat in je beweegmomenten brengen. Het lijkt een uitdaging, maar misschien is het net die afleiding die je nodig hebt? Als je er nu in slaagt, ben je vertrokken voor de zomer!

  • Neem tijdens het werk regelmatig eens een actieve pauze.
  • Geniet van het avondzonnetje en doe een wandeling met het gezin .
  • Vertel je plan om te sporten aan iemand. Zo lok je sociale controle uit en wordt je gemotiveerd.

Heb je concrete vragen of nood aan tips? De Studio is er om jouw vragen te beantwoorden.

Contacteer ons, we helpen je graag verder.

Groetjes,

Kaat