Onze trainers in coronatijd - Thijs

Thijs
May 10, 2020

Klant aan het woord...

Coach aan het woord...

Ons team staat te springen om samen met jullie opnieuw te starten in De studio.

Spijtig genoeg zullen we nog even geduld moeten oefenen tot de maatregelen van de overheid versoepelen en ook wij opnieuw activiteiten mogen aanbieden.  

In vorm en vitaal blijven is nu nog meer dan anders de boodschap!  

Sinds de start van de lockdown bieden we daarom wekelijks alternatieven via ons Virtuagym-platform aan om ook in je kot actief te blijven. Verder brainstormen we met het team omtrent nieuwe activiteiten, nieuw aanbod, nieuwe uitbreidingen en verbeteringen. We zijn nu eenmaal niet het type mens dat stil zit...

Lees hier hoe jullie favoriete trainers zich dezer dagen bezighouden...

Thijs

Ik sta elke dag op tussen 7h en 7h30. Ik ben niet echt iemand die lang in zijn bed blijft snoezen of liggen. Eenmaal wakker sta ik op. Ik lig wel langer in bed dan voor de corona (waar ik gemiddeld rond 6h30 opsta) maar dat vind ik niet erg :-).

Wat is er hetzelfde gebleven?

Vermits al de activiteiten stopgezet zijn, de kinderen thuis zijn, de hobby’s van de kinderen stop gezet zijn, … is er op zich weinig hetzelfde gebleven :-). Enkel de woensdag namiddag geef ik nog les (online les) aan mijn groep cursisten van syntra (opleiding personal trainer). Op zich werkt dat wel online lesgeven maar ik mis toch de echte interactie, feedback, … van de cursisten. Tijdens de weekends proberen we te gaan wandelen of fietsen, maar dat deden we vroeger ook al.

Wat is er veranderd?

Goh, veel! Vooral mijn kapsel :-). Voor de rest ben ik in de voormiddag leerkracht voor mijn drie kabouters. Ik weet ondertussen alles van smartschool, bingel, google meet, … . :-). Ondertussen probeer ik mijn voorbereidingen te maken voor mijn lessen, voor iets in de studio wat voorbereiden, wat vakliteratuur lezen, … . De namiddag gaat voorbij aan kleine klusjes in de tuin, nog wat voor school kijken, en … plots is het avond :-). Hoe gek het ook klinkt ik heb nog altijd het gevoel van te weinig tijd (hoewel ik dus “niet meer werk”.

‘s avonds probeer ik wat te lezen (de krant hoewel ik het nieuws ivm corona beu aan het worden ben). Daarnaast ben ik ondertussen al een eindje bezig in het boek omega minor van Paul Verhaegen, een kloefer van een boek die ik zeker wil uitlezen maar waar ik ook geen spijt van zal hebben als hij uit is. :-) Er wachten ondertussen al een paar andere boeken op mij.

Hoe blijf jij in vorm in deze periode?

Heel positief aan deze periode is dat ik terug mijn mountainbike van stal gehaald heb. Dit is nog altijd wat ik liefst doe qua sport, hoewel ik er de laatste 3 jaar amper enkele meters mee gereden had. Ondertussen staan er opnieuw wat km op de teller en hebben de bergjes rond Aarschot, Rotselaar, Leuven, … terug mijn banden en zweetdruppels mogen voelen. Daarnaast loop ik nog altijd af en toe. Ik zou wel terug wat krachttraining moeten doen.

Tips aan onze klanten:

  • Neem eens een briefje en schrijf 3 dingen op waar je echt gelukkig van wordt. Dit mag iets klein zijn.
  • Bij mij is dat vb een boek lezen met een goede muziek op de achtergrond of een wandeling maken met mijn gezin of een lekker biertje drinken met de zon in mijn gezicht.
  • Denk nu even na hoeveel tijd je ‘s avonds voor de televisie of tablet zit. Wedden dat ‘doelloos surfen’ of ‘doelloos zappen’ niet op je lijstje staat :-). Soms hebben we meer tijd dan we denken. Als je toch graag een goede reeks wil zien raad ik je Line of duty aan. 5 afleveringen van telkens een uur, de hele reeks vind je op vrt.nu. Deze avond bekijken we de laatste aflevering :-). Daarnaast kan ik jullie ook de nieuwe cd van Mark Lanegan aanbevelen. Die is nieuw van vandaag. Ik heb hem zelf nog niet beluisterd (straks) maar een slechte plaat van Lanegan bestaat niet dus … :-).

Hopelijk tot snel!

Thijs