Cassandra Turelinckx

Sport staat al heel mijn leven centraal. In het lager onderwijs wou ik alleen voetballen, echter kwam er zo van studeren weinig in huis. Logischerwijze koos ik ervoor om naar de topsportschool in Leuven te gaan om daar topsport voetbal te volgen. Na 4 jaar zat ik in mijn groeispurt en kreeg ik allerlei kwaaltjes. Ik besloot om mijn derde graad LO en sport in Aarschot te gaan volgen. De volgende stap was een bachelor sport en bewegen (specialisatie: inclusief, revalidatie) in Turnhout. In 2018 studeerde ik af als bewegingsdeskundige en personal trainer. Tot op heden blijf ik mij ieder jaar op diverse vlakken bijscholen.

Sinds 2018 werk ik als sport -en bewegingstherapeute in het revalidatiecentrum RevArte te Edegem. Ik ben in de revalidatiesector terechtgekomen door een ernstige knieblessure. Hierdoor ben ik noodgedwongen moeten stoppen met voetballen. Ik ben zelf een actief persoon en had plots enorm veel tijd, wat ik niet fijn vond. Ik hou ervan om telkens een nieuwe uitdaging aan te gaan. In 2019 ben ik begonnen bij de studio onder supervisie van Hans Van Den Brande, Thijs Ghekiere en Bart Spoelders. Hier geef ik personal training en groepslessen. Daarnaast geef ik sinds 2015 zwemlessen aan kinderen in Herentals en Heist-Op-Den-Berg.

Ik focuste mijn hele lichaam op één bepaalde sport. Later ben ik gaan inzien dat deze sportspecifieke belasting voor een te eenzijdige uitdaging van het lichaam zorgde. Als personal trainer is het mijn missie om je de veelzijdigheid van je lichaam te laten ontwikkelen. Naast de vele voordelen in functie van een goede gezondheid, is functioneel trainen een perfecte aanvulling bij sportspecifieke doelen. Ik ben ervan overtuigd dat functioneel trainen voor iedereen het verschil kan maken naar een sportieve en gezonde levensstijl. Iets wat voor iedereen haalbaar kan zijn, maar waar soms een houvast voor nodig is. Kwaliteit en persoonlijk contact staan bij al mijn trainingen voorop. De visie en manier van werken die de studio toepast, sluit volledig aan bij de mijne, ik streef naar mensen richting een hoger fysisch en psychisch welzijn brengen. Ik ben ontzettend blij en trots dat ik deel mag uitmaken van de Studio!

“A goal without a plan is just a wish!”

Personal coach