Tania Kestens

Al van jongsaf had Tania een grote passie voor dans. Na Klassiek Ballet, Jazzdans, Funk, Hip Hop, Salsa,... gevolgd te hebben heeft ze in het buikdansen de wonderbaarlijkste manier gevonden om de muziek te vertalen met al de typische dansbewegingen van de Buikdans.

Tania volgde twee jaar de beroepsopleiding tot professioneel buikdanseres/lerares bij de Academy for Orienal en Modern Belly Dance 'Yamila'.

Ze nam in het verleden ook al verschillende keren deel aan crosstrainingsweekends voor dansers.

Al snel ontdekte Tania dat het buikdansen ook bevorderlijk was voor het aansterken van de buikspieren en zo ook haar eigen rug- en heupklachten kon doen laten verdwijnen.

Tania is in het dagelijkse leven ook een leerkracht in de middelbare school. Ze geeft dan ook graag les met hart en ziel. Ze deelt dan ook graag met passie haar eigen ervaringen die haarzelf al geholpen hebben om beter in het leven te staan.

Enkele jaren geleden besloot ze dan ook om zelf buikdansles te geven om deze passie te kunnen delen met anderen. Tijdens deze lessen staat niet enkel de dans centraal maar ook hoe je alle bewegingen het beste op een veilige manier en met de juiste ademhaling uitvoerd.

Al snel is ze te weten gekomen dat dit de key is van alle bewegingsvormen. Door deze denkbeweging ging ze op ontdekking naar andere beweginsvormen waar dit ook centraal staat en zo kwam ze in contact met Pilates.

Ze volgde les bij verschillende Pilatesinstructrices en daar ondervond ze al snel dat Pilates haar lichaam nog meer in balans bracht en nog meer aansterkte om nog beter haar dans- en dagelijkse bewegingen zonder klachten te kunnen uitoefenen.

De stap om dan een opleiding te volgen tot Pilatesinstructrice was dan snel gezet. Ze volgde dan ook een opleidingsweekend matpilates level 1 bij Pilates Works te Antwerpen onder leiding van Ann Van Huffel.

In de toekomst zal Tania zich blijven bijscholen en traint ze zelf ook nog graag wekelijks bij Pilates Works om zich nog verder te blijven ontplooien.

 

Haar biografie is kortweg:

💃🏻 Bellydance 🙇🏻‍♀️ Pilates 👩🏻‍🏫 Teacher 🙎🏻‍♀️ Simply me

Pilates Instructrice