Op de juiste weg...

Leen
March 14, 2019

Klant aan het woord...

Coach aan het woord...

Ken je dat? Een wijntje hier, een feestje daar. In het weekend uitgebreid gaan eten met de vrienden, want je mag toch ook wel eens wat hebben. Niet? En het is toch zo druk op het werk, en ook in het weekend staat de agenda volgepland. Je komt niet meer toe aan jezelf. En intussen dat stemmetje in je hoofd dat je, als doorwinterde levensgenieter, aanmaant om toch ook af en toe eens iets sportiefs te doen… Want je wordt er niet jonger op, en tijdens die wandeling afgelopen weekend voelde je dat het je toch wel wat moeite kostte. Dus ga je, vol goede voornemens en in je nieuwste sportoutfit, voor het zoveelste fitness abonnement, dat je na 3 keer al niet meer gebruikt. Want geen tijd, te druk, en eigenlijk ook geen goesting. En een torenhoog schuldgevoel, want niet goed bezig…

Ook mij overkwam het, tot ik in november 2017 besliste dat het nu echt genoeg was geweest. Dus vulde ik het kennismakingsformulier in op de website van De Studio. Heel snel daarna had ik een heel leuk en inspirerend gesprek met Hans, die me het hemd van het lijf vroeg. De allerbelangrijkste vraag daarbij: wat wil jij bereiken? Wat is jouw doel? Bij mij was dat: ik ben professioneel een nieuwe weg ingeslagen en nu wil ik dat ook privé doen. Ik wil me beter in mijn vel voelen.

En daarvoor was ik bij De Studio precies aan het goede adres. Sinds die dag is Hans mijn personal coach. Samen stippelden we een traject uit dat perfect past bij de doelen die ik wil bereiken, met een goede balans tussen inspanning, beweging, mentaal evenwicht en ontspanning. In het begin had ik 1 sessie per week; na 6 maanden hebben we dit opgedreven naar 2 maal per week. De ene keer doen we cardio-oefeningen of ligt de focus meer op uithouding; de andere keer maken we een grote wandeling. En we praten ook heel wat af.

Nog geen seconde heb ik spijt gehad van mijn beslissing. Integendeel, elke keer opnieuw kijk ik uit naar mijn volgende sessie en daarvoor moet alles wijken, zelfs al is het buiten 40 graden. Anderhalf jaar geleden had ik dit niet durven dromen. Maar kijk, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Niet alleen kan ik nu vlotjes een aantal kilometers wandelen zonder buiten adem te zijn. Dankzij de professionele begeleiding van De Studio ben ik ook zoveel vitaler, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Mijn lichaam is nu soepeler en sterker en ik voel me ook weerbaarder, beter gewapend tegen stress en bestand tegen de eisen die mijn drukke leven mij stelt. En als kers op de taart ben ik, raar maar waar, ook een heel pak gelukkiger.

Uit mijn personal coaching-traject krijg ik ontzettend veel energie en de wil om ervoor te gaan. Daarom kost het bereiken van mijn doelen me ook weinig moeite. Want ik ben 200% overtuigd dat ik nu eindelijk de juiste weg heb gevonden om evenwichtiger door het leven te gaan. En dus: meer bewegen, de juiste keuzes maken qua voeding, op tijd ontspannen: nu doe ik dat gewoon omdat ik dat normaal vind en niet omdat het ‘moet’: Voor mij is het heel simpel: mijn wekelijkse sessies bij De Studio, dat is gewoon een positieve keuze voor mezelf.

Leen