Bart Spoelders

Bart Spoelders , geboren op 29 maart 1972, en sindsdien woonachtig te Heist-op-den-Berg.

Toen hij ongeveer 3 jaar was, had zijn moeder een briljant idee: laten we hem eens in het zwembad gooien (met een zwemleraar erbij natuurlijk) en eens kijken of hij dat leuk vindt. Vanaf die dag zijn sporten en bewegen niet meer weg te denken uit zijn leven.

Die eerste zwemles werd een heus zwemavontuur op nationaal niveau en met enkele internationale uitstappen dankzij de ontelbare afgelegde baantjes en de vele uren doorgebracht in het zwembad, en de uitstekende coaching die toen aanwezig was. Aan dit avontuur kwam dan ook een einde doordat de vele uren op een gegeven moment niet meer te combineren waren met alle andere activiteiten die een schoolgaande gezonde jongen van 17 zoal bezighouden. Wat nu? Geen sport? Geen denken aan!

Gelukkig moest hij maar de straat oversteken om terecht te komen bij Herman Van den Brande, toenmalige eigenaar van de enige “Heistse Gym” en Fitnesspionier in Belgie. Een passie werd die dag geboren en leeft tot op heden nog steeds verder. “Pumping Iron”  in de spierbarak werd een dagelijkse bezigheid, waar hij dan ook geregeld 2 kleine bengels tegen het lijf liep genaamd Hans en Bart Van den Brande.

Enkele gevechtsporten maakten jaren deel uit van de wekelijkse sportagenda, alsook duiken met en zonder duikflessen. Dit alles samen met een job als stellingbouwer, geen gebrek aan dagelijkse beweging dus!

Met een fitnessverhaal dat al meer dan 20 jaar duurt doe je natuurlijk een heleboel kennis op. In de loop der jaren is de fitnesswereld dan ook veranderd en dan toch ook weer niet. De wetenschap , van hoe doelgericht en verantwoord bewegen en sporten , is wel veel veranderd. Door het opvolgen van de laatste en vooral de bewezen ontwikkelingen op dit vlak merkte hij dat veel van die oude kennis toch helemaal niet zo efficient bleek te zijn. Jammer genoeg merkte hij ook dat het gedachtegoed in de fitnesswereld status quo bleef. Tijd om in te grijpen, dacht hij.

Enkele opleidingen die hij volgde: fitnessinstructeur en trainersdiploma’s bij BLOSO en functional trainer aan de “functional trainers academy”. Ondertussen was zijn vriend Hans Van den Brande, Medical pro trainer en Vitaliteitscoach, begonnen met een droom te verwezelijken: zijn eigen bewegings- en vitaliteitsstudio. Toen hem gevraagd werd of hij hier misschien aan zou willen meewerken aarzelde hij dan ook geen seconde.

Het doelgerichte bewegen vanuit een correct beweegpatroon, efficiente en uitdagende trainingen aangepast aan het individu. Voedingsadvies, niet uitgaande van een dieet, maar wel strevend naar een gedrags- en mentaliteitsverandering. Mensen helpen vitaler in het leven te staan. Allemaal zaken waar Bart zich als trainer helemaal in kan vinden.

Daarom nodigt hij, als trainer bij “De Studio”, jullie allemaal uit. Om samen met hem, op een leuke uitdagende manier, te werken aan een gezondere en meer vitale levenswijze.

Heb je het graag uitdagend, pittig, of zelfs killer-zwaar, maar steeds gecontroleerd en verantwoord, Bart is je man.

Personal Trainer
Functional Trainer
Instructeur groepslessen