Lore Ceulemans

Al van toen ik kind was, zei ik vaak ‘ik wil later iets met mensen doen’. Doorheen de jaren ontwikkelde mijn interesse in voeding zich sterk en was de keuze ook snel gemaakt om Voedings- en dieetkunde te gaan studeren aan de Katholieke Hogeschool in Geel. De combinatie van mensen helpen samen met het communicatieve aspect van diëtiste zijn vind ik geweldig. Nadat ik mijn eindwerk maakte door in een bedrijf arbeiders voedingsadvies te verlenen, wist ik het zeker: ooit wou ik zelfstandige diëtiste worden!

Omdat een diëtiste perfect weet dat een gezond lichaam een combinatie is van gezond eten en op een goede manier bewegen, besloot ik om ook nog een extra opleiding van sportdiëtiste te volgen aan de Vlaamse Universiteit Brussel.

Ondertussen werk ik al ruim 6jaar in een ziekenhuis, waar ik ook een brede kennis heb opgedaan van verschillende mogelijke ziektebeelden en hun bijbehorend voedingsadvies. Ik beschik over een brede waaier van allerhande dieetadviezen die ik kan geven: van vermagering tot bijkomen, van kankerpatiënten zonder spiermassa tot de meest gespierde bodybuilder: elk individu vraagt een andere aanpak. Bij mij zeker geen standaarddiëten, geen op voorhand op een papier gedrukt voedingsschema, maar echt een persoonlijk advies op maat! We bekijken waar de noden en behoeften van u liggen en stellen samen haalbare doelen op.

Zelf probeer ik ook zo sportief mogelijk te zijn, al moet ik eerlijk toegeven dat dit voor mij ook soms puffen en zweten is! Ik ga meermaals per week samen met mijn vriend en 2 honden een leuk rondje lopen. Dat is voor mij pure quality time.

Omdat ik een perfectionist ben, vind ik ook dat je perfect moet weten waarover je spreekt: daarom voer ik een zeer nauwkeurige lichaamsanalyse uit tijdens elke consultatie. Het advies wordt hierdoor nog beter op u persoonlijk afgestemd.

Regelmatig volg ik nieuwe opleidingen om zeker bij te blijven met de allerlaatste nieuwigheden op voedingsvlak. Oh ja: en eigenlijk wil ik soms ook graag een wereldverbeteraar zijn en vecht ik mee in de strijd om alle gezondheidsgoeroe ’s die totaal onverantwoorde adviezen geven een halt toe te roepen.

Toen ik de kans kreeg om in de Studio bij te treden vond ik dit geweldig: een dynamisch team met allemaal hetzelfde doel: een persoon gezonder, fitter en gelukkiger zien worden! Als je nog meer over mij wil weten, bezoek dan zeker ook mijn website op www.dietistelore.be.

Diëtiste
Sportdiëtiste