Mijn favoriete prop: Magic Circle

January 21, 2019

Klant aan het woord...

Coach aan het woord...

Hallo allemaal,

Mijn droom om pilateslessen te geven is uitgekomen en ik ben zeer verheugd dat ik kan lesgeven in de plaatselijke Studio van Heist-op-den-Berg: De Studio.

Door mijn ervaring(en) van de afgelopen jaren weet ik maar al te goed dat bewegen heel belangrijk is in iemands leven. Daar komt ooit iedereen wel achter. Pilates is daar dan ook een heel goede meerwaarde voor.

Mijn papa wist dit ook maar al te goed. Zijn jarenlange ongezonde gewoontes eisten hun tol en moest hij de tijd hebben kunnen terugdraaien dan had hij hier zeker op tijd iets aan gedaan.

Tijdens zijn laatste pogingen om zijn ademhalingstechnieken te verbeteren en zijn armen te versterken stond hij ervoor open om met mij een pilateslesje te volgen. Zijn ademhaling was alreeds een probleem door zijn COPD-aandoening. De spierkracht nam ook af omdat hij door zijn ademhalingsproblemen niet goed kon bewegen,... Het werd ons enig lesje samen…

Change Happens Through Movement
and movement heals.

Joseph Pilates

Tribute voor mijn papa

De Magic Circle of Pilatesring kon er tijdens ons lesje niet aan ontbreken. Ik heb dan ook de gebruikte Magic Circle gemarkeerd met zijn initialen. Deze ring wordt gebruikt tijdens mijn dagelijkse routine en neem ik steeds mee als ik Pilatesles moet geven.

Hij was heel tevreden van ons lesje samen. Ik kon zien dat hij trots was en zag in zijn ogen de goedkeuring om hier zeker met verder te doen. En verder doen zal ik! Pilates is dan ook heel belangrijk geworden in mijn leven. De gemarkeerde Magic Circle zal er altijd getuige van zijn.

Welkom

Graag wil ik er ook zijn voor iedereen die ontdekt hebben dat bewegen ook belangrijk is in hun leven, om welke reden dan ook. Ik nodig hen dan ook graag uit tijdens de gratis kennismakingslessen om te ontdekken dat Pilates ook een meerwaarde kan zijn voor hen! Altijd welkom!  

  • Zaterdag 26 januari 2019 van 10.30-11.30 u.
  • Donderdag 14 maart 2019 van 19.00-20.00 u.

Info: www.studioheist.be

Hieronder alvast wat voorsmaakjes, ontdekken jullie mee hoe magisch een Magic Circle kan werken?

In de filmpjes kan je ontdekken wanneer de Magic Circle kan dienen als hulpmiddel tijdens een paar etentiële klassieke mat Pilatesoefeningen alsook wanneer de ring spierverstevigend kan werken. Mijn volledige filmpjes staan ook op mijn IGTV, altijd gemakkelijk om ze dan ook te kunnen bekijken via je mobiel toestel!

Volgende oefeningen komen aan bod:

  • The Hundred
  • Roll up met de Magic circle als hulpmiddel
  • Single leg circles voorafgegaan met een strechoefening met de Magic Circle
  • Spierverstevigende armspieroefeningen